Gelsted Gymnastik- og Idrætsforening

 Gymnastikafdelingen 1981-2003

Dengang i 1981 hvor jeg kom ind i gymnastikudvalget, var der en god afdeling med en masse dejlig gymnastik i alle aldersgrupper. Jeg afløste Karen Hansen, Bakkegården, som spurgte mig om det ikke var noget, at gå ind i udvalget og så senere afløse formanden Bent Jessen. Det blev som føl det første år, og så blev det en formandspost i 20 år.
 
Det der var drivkraften, var alle de glade gymnaster. Hvert år havde vi i udvalget, som bestod af 4 kvinder, en sæson start, som skulle passes ind i en timeplan i skolens gymnastiksal og til de instruktører og hjælpetræneres arbejde og skolegang. Alle var frivillige og fik ikke den store hyre.
Vi har været meget heldige, at kunne få gode ledere, og det har været gymnastikkens held, at der ikke har været hold, som ikke kunne starte op, men hvis der ikke har været tilslutning af gymnaster til et hold, er det selvfølgelig derfor, det har været lukket.
Mange af vore naboforeninger har været plaget af ledermangel. Den forening, som har været i fremdrift er Fjelsted/Harndrup, som også har været den forening, som nogle af vores gymnaster har tyet til, hvis ikke vi havde et hold, til den aldersgruppe, som de søgte.
Vi har også haft et godt samarbejde indenfor daværende Ejby kommunes grænser, bl.a. havde vi gennem 20 år et arrangement i Ejby-hallen i februar måned, hvor alle hold i kommunen blev inviteret til en opvisning en søndag aften. Og her var daværende Odense Amts Gymnastikforenings hold(nu DGI) inviteret til at give opvisning. Det var næsten det eneste sted på Fyn, hvor disse hold var samlet til sådan en tidlig opvisning. Så for dem var dette helt unikt, og de glædede sig altid til denne aften.
Vores springhold ved Peter Brink, var også altid med. Samtidig var mange af Fjelsted/Harndrup, Husby/Tanderup, Brenderup og Ejby repræsenteret ved disse tidlige opvisninger.
 
Ellers er det selvfølelig vores egen opvisning i Gelsted-hallen, som har været en god oplevelse og afslutning på en sæson hvert eneste år i marts måned. Den eneste gang hvor vi ikke måtte lave denne opvisning, var i 1982 hvor der på grund af mund og klovsyge, ikke måtte arrangeres en sådan sammenkomst med gymnaster og publikum, på grund af smittefaren. Vi var utrolig ærgerlige over dette, da alle havde en opvisningsprogram, som man havde øvet på hele foråret til den 27.marts.
Vi lavede dog en intern opvisningsaften den 1.april i hallen (uden et bekendtgøre denne) og fik vist alle pårørende, som dukkede op, hvad der var arbejdet med i den sæson. Og det var en vellykket aften på trods af den fare der stadig var, ved at få folk samles.
Sommergymnastikken var under OAG og landstævnegymnastik hvert 4. år også. Vi har altid haft gymnaster med til disse arrangementer.
Jeg har selv været med i bestyrelsen i 4. Hovedkreds under Odense Amts Gymnastikforening(OAG)
i flere år. Og har derfor været tæt på alle de arrangementer, der skulle foregår ude i kredsen.
Vi har i gymnastikafdelingen også haft et samarbejde med Nørre Åby Gymnastikforening omkring et weekend arrangement i et par år.
Det var vores børnehold, som på skift skulle være sammen med det formål, at lære nye gymnaster at kende og have det hyggeligt i et døgn. Lave gymnastik/lege/spise/sove og det foregik på skift i Gelsted og Nørre Åby. På skolerne, hvor vi havde gymnastiksale og mulighed for at lave mad.
Dette varede et par år, så blev vores nye klubhus bygget, og så blev det kun vores egne børnehold, der holdt gymnastik weekend efter eller inden sæsonafslutning. Det er stadig en succes med disse overnatninger og gymnastiksamvær, der samler ca. 40-50 børn til en fælles oplevelse.
 

Karen Markussen

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk