Gelsted Gymnastik- og Idrætsforening

50 år med GG&IF
I 1957 meldte jeg mig til et kursus på Ollerup Gymnastikhøjskole, mest for at blive en bedre håndboldspiller. Et ½ år senere rejste jeg derfra, stadig med en stor glæde for håndboldspillet, men også med rigtig meget mod på at lave og lede gymnastik. Det blev til mange gymnastikår med dejlige oplevelser sammen med gymnaster fra omegnen og et godt samarbejde med skiftende gymnastikudvalg.
Jeg startede med børnegymnastik sommeren 1958 her i Gelsted.
Jeg syntes, jeg var godt forberedt, jeg vidste nøjagtigt, hvad jeg ville præsentere de 2 pigehold for.
Det foregik i den gamle gymnastiksal, der hvor Wosniak nu har værksted. Men jeg blev fuldstændig slået ud af kurs og husker intet om, hvordan jeg kom igennem min debut, for der var fremmødt 40 små piger fra 7-10 år og 60 store piger fra 11-14 år.
Jeg har fået lov at lede både børn, unge piger, og motionsdamer gennem årene, og det har givet en masse sjove oplevelser og en god kontakt til lokalområdet. Jeg husker, hvordan små piger var i stand til at neje på cyklen, når de mødte mig.
De første år var både Jakob og jeg optaget af gymnastikken. Han havde drengehold i Wosniaks værksted, senere sammen med Jørgen Kristensen i den ny gymnastiksal.
Dygtige pianister som Kirsten Petersen, Inge Johansen, Karin Jensen (dengang Eriksen) og Anne Grethe Clement har medvirket til at gøre gymnastikken sjov og spændende inden den elektroniske musik tog over.
Hvis inspirationen til nye øvelser har manglet lidt, har GG&IF altid stået parat med tilbud om kurser rundt om i landet og endda en gave til et jazz-kursus i Stockholm, da der var gået 25 år.
Må gymnastikken og GG&IF give lige så meget glæde og indhold i tilværelsen fremover, som jeg har oplevet, så kan kommende aktører glæde sig meget.
Hjertelig til lykke med jubilæet.
Karen Tvedebrink
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk