Gelsted Gymnastik- og Idrætsforening

 Minder med GG&IF 

I 1970 blev jeg gift med Britta og flyttede derfor til Gelsted, hvor jeg begyndte at spille badminton og fodbold.
Ret hurtigt blev jeg inddraget i mange forskellige aktiviteter. Jeg var f.eks. formand for badminton i nogle år fra 1978-1980, blev formand for fodbold senior i 1981-1983, for fodbold ungdom i 1984-1985 og næstformand i bestyrelsen fra 2000 til 2005. Var samtidig en aktiv hjælper i mange sammenhænge. Jeg husker bl.a. vi var omkring 15 personer, der solgte støttemedlemskort for GG&IF, og det var en tradition, at vi bagefter fik æggekage hos Kirstine Koch. Det var godt. Dengang blev der jo også afholdt støttemedlemsfester i forsamlingshuset, som mange husker som sjove og hyggelige fester. Måske kunne man igen tage fat på noget med støttemedlemmer?
Så var der alle aktiviteterne og arbejdet med Majfesterne. Det blev til mange timers hjælp - hårdt - men også sjovt. For vi var sammen om, at få alt til at fungere. Vi kom sent i seng, men altid op på arbejde næste dag. Der var ikke noget med at melde sig syg eller komme for sent. Majfesterne tjente gode penge ind til klubben. Jeg husker det år, hvor Kirsten Siggård efter at have vundet melodi-grandprix, optrådte i skolegården, hvor der var ca. 1100-1200 mennesker klemt sammen for at se hende optræde. Ja, det var dengang.....hvor blev de Maj-fester af?
Så var der årene fra 1992 til 2003 med sportsugerne i juni måned. De foregik på Gelsted Hallens område. Det var et stort arbejde at planlægge. De første par år var der lørdag formiddag indlagt en markedsdag sammen med Handelstandsforeningen.
Der blev spillet fodboldkampe på hverdagsaftener i ugens løb. Det var 7-mandshold. Der var hold fra hele Vestfyn, ca. 100. Man spillede på små baner. Der blev fredag aften serveret 3 stykker smørrebrød, smurt af Britta, Jonna og Ida til firmafodbold, hvor der i gode år var tilmeldt mellem 40 til 50 hold. Efter de aftener, var der nogle, der havde problemer med hovedet næste dag. Lørdag var der gadefodbold, det var nu lokale hold, der var på banen. Så her kom mange tilskuere. Nogle af årene blev der lavet en revy, det trak også folk til festen, inden der blev danset til livemusik.
Før fodboldkampe skulle der jo kridtes baner. Den første kridtmester var Hans Bistrup. Jeg husker engang, han ikke var blevet færdig til kampstart. På et tidspunkt i kampen fløjtede dommeren til frispark, og Bistrup fór tværs over banen for midterstregen skulle også kridtes.
Kaj Greve var en anden kridtmester. Han kom træt og sulten hjem efter kridtning, satte lidt suppe på komfuret, faldt herefter i søvn og vågnede ved, at suppen kogte så vildt, at bollerne sprang op i luften.
Børge Koch, der var fodboldtræner, trænede på et tidspunkt 4 seniorhold (nu har vi kun et) Han var en god træner. Der var altid glade dage, fællesskab og liv i det gamle klubhus efter træningen. Hvis der manglede en spiller til en kamp, så kørte Børge ud efter ham, for hold skulle der stilles. Engang, hvor vi var i knibe, standsede Børge bilen på vej til kamp, da vi mødte en på vejen, han kendte, ja, så var det ind i bilen med ham, den manglende spiller var fundet.. Hvor fodboldstøvlerne kom fra, husker jeg ikke, men der blev fundet et par. Vi skulle også engang til Klitmøller for at spille. Vi mødte Laurits Rud, der ville vide, hvor vi skulle hen. Da han hørte hvor, hoppede han ind i bilen, for han ville også gerne en tur til Klitmøller.
Ja, der er mange minder med GG&IF og mange års frivilligt arbejde. Så mange, at foreningen i 2008 syntes, at jeg skulle være æresmedlem. Det er jeg stolt af og taknemmelig for.
I dag er jeg kun aktiv spiller i badmintonafdelingen, og jeg er stoppet som medhjælper ved bankospillene i forsamlingshuset, men samler stadig sponsorgevinster ind til bankospillene. Ja, og lige nu er jeg også med i jubilæumsudvalget, hvor vi arbejder på at lave et jubilæumsblad, en god reception og fest for alle for at markere GG&IF´s 50 års jubilæum. Til lykke.
Poul Erik Gudiksen
 
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk