Gelsted Gymnastik- og Idrætsforening

Gymnastikafdelingen:
 Siden 1958, hvor skolen blev bygget, har vi altid holdt til i gymnastiksalen, der dengang var ny og flot, men i dag er gammel og udslidt med et omklædningsrum, et baderum og en balkon. Nogle år var holdene så store, at det var svært at have plads nok til at udfolde sig. De første år spillede pianister til holdenes øvelser, det blev afløst af kassettebåndoptagere indtil 1990, hvor højtaleren var meget lille. Senere fik gymnastikafdelingen sin egen båndoptager, der hver gang skulle bæres frem og tilbage fra aflåst skab i omklædningsrummet. I dag er den i et skab i selve salen.
Redskaberne står under balkonen, brugen af disse deles med skolen.
Gymnastikafdelingen har alle årene holdt udvalgsmøder, hvor der planlægges aktiviteter som fremvisninger (tidligere kaldt opvisninger i marts/april i Ejbyhallen), fra 1990 fælles aktivdage i hallen, der sluttede med diskotek, drøftelse af kurser for lederne, planlægning af hjemmeside, brochurer og programmer, der siden år 2000 er blevet husstandsomdelt i 5591 og 5592 områderne. Møderne afholdes i klubhuset, tidligere foregik disse i privat regi.
Alle årene har der været gjort flittigt brug af en masse dejlige ledere, der brænder for opgaven, hvor det er det frivillige arbejde, der er det bærende princip. Et sæt træningstøj hver andet år og en stor tak for deres mangeårige engagement for deres arbejde er lønnen.
Ved opvisninger/fremvisninger lejede foreningen dragter til gymnasterne. I dag vil mange gerne købe deres egen dragt. Springhold er fra år 2000 begyndt at vise, hvad de kan ved DGI`s stævner i Årup og Middelfart.
Alle børnehold har en juleafslutning med julemand, godtepose og juletræ, forældrene hygger med, og den tradition fastholdes.
Der er en årlig gymnastikweekend ved sæsonafslutningen. Det sker i klubhuset, hvor der er gymnastik og natløb. Hyggetid, og overnatning i baderummene med efterfølgende morgenmad. Nogle kører til springgraven i Brenderuphallen. Børnene glæder sig meget til denne weekend og spørger til den lang tid i forvejen. Dette arrangement kan kun afholdes, fordi vi har nogle aktive ledere og behjælpelige forældre.
Fællestræning er en idé, vi længe havde lyst til at afprøve. Først for et par år siden, havde vi mod på at afprøve det. Det sker en dag i uge 7. Alle hold bliver indbudt, instruktørerne laver aktiviteter for børn og voksne, og vi er stolte over, at der er fra 80-120 deltagere. I 2008 havde vi besøg af DGI`s gymnastikkaravane. En lastbil fyldt med skumredskaber og en dygtig instruktør gav en super og sjov oplevelse for alle.
Mine egne største personlige oplevelser i GG&IF var år 2000, hvor jeg blev kåret til årets leder, hvilket var en stor overraskelse, som gjorde mig stolt og glad og gav mig et skub til mit arbejde i foreningen. Ligeledes blev jeg i en ung alder valgt til formand. Hvert år ser jeg frem til vores forevisninger, der altid er en spændende men også en hård dag. Til lykke til GG&IF med 50 år.
Stine Svensson
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk